Voorwaarden

Natuurlijk is het varen zonder ervaring een drempel om niet zonder begeleiding te nemen.

Daarom trekken we bij aankomst altijd voldoende tijd uit om u bekend te maken met de boot, het varen en het aanleggen. Vooraf heeft u bij reservering een handleiding gekregen, die u op uw gemak dient door te nemen: daarin wordt uitgelegd hoe de boot werkt, waar men op dient te letten en wat men wel en niet moet doen. Deze materie wordt bij de introductie snel herhaald.

De bestuurder dient minstens 21 jaar en in het bezit van een rijbewijs te zijn. Dat is vooral om de kans op brokken onderweg te voorkomen.

Ook de routes zijn volledig uitgewerkt zodat het zeer onwaarschijnlijk is dat u tijdens uw vakantie voor verrassingen komt te staan.

We hebben te maken met vele bruggen en sluizen die kosteloos bediend worden. Helaas worden deze kunstwerken in Drenthe niet altijd in het weekend bediend, vandaar dat de boot in die periodes ook niet actief wordt verhuurd.

Brugbedieningstijden:
juni, juli, augustus :     ma – zo: 9-12, 13-17 uur.
mei, september      :     ma – za: 9-12, 13-17 uur.
april, oktober          :     ma – vr : 9-12, 13-17 uur.

De weekendverhuur :
vrijdag 15 uur tot zondag 17 uur.
De midweekverhuur :
maandag  9 uur tot vrijdag 12 uur.
Deze tijden zijn afgestemd op de bedieningstijden van de naburige bruggen.

Nadat de borg (€ 500,-) of huur vooraf overgemaakt is, zal een reservering definitief gemaakt worden. Het resterende bedrag dient voor of tijdens de introductie voldaan te worden. Pin-betaling is mogelijk.
De boot moet weer op de plaats van afvaart afgeleverd worden, tenzij anders overlegd. Afhankelijk van de staat van de boot, zal dan de borg (gedeeltelijk) teruggestort worden met aftrek van de brandstofkosten.

De huurprijs is exclusief brandstof: de boot wordt afgeleverd aan de huurder met een volle tank. Eventueel gebruikt van gas voor koken en koelkast wordt niet in rekening gebracht.

Wat u zelf mee moet nemen:
– Hoofdkussens, lakens en dekbedden / slaapzakken
– Thee- en handdoeken
– Proviant

Aan boord kunt u de volgende aanwezige zaken gebruiken:
– Keukengerei, bestek, borden, kommen, kopjes, glazen, koffie- en theekan, koffiefilterhouder, koffiefilters, afwasmiddel + gerei, keukenrol, toiletpapier, barbequetje met houtskool, 4 terrasstoelen met tafeltje, ploptentje (past op achterkajuit), Innosan Flex-toilet, EHBO tas en diverse gezelschapsspelletjes, boeken en brochures.

Voor het schoonmaken van de boot brengen we maximaal € 50,- in rekening.
Bij minder-werk kan er een korting via borg volgen.