Voorwaarden

 

 

 

Natuurlijk is het varen zonder ervaring een drempel om niet zonder begeleiding te nemen.

Daarom trekken we bij aankomst altijd voldoende tijd uit om u bekend te maken met de boot, het varen en het aanleggen. Vooraf heeft u bij reservering een handleiding gekregen, die u op uw gemak dient door te nemen: daarin wordt uitgelegd hoe de boot werkt, waar men op dient te letten en wat men wel en niet moet doen. Deze materie wordt bij de introductie snel herhaald.

De bestuurder dient minstens 21 jaar en in het bezit van een rijbewijs te zijn. Dat is vooral om de kans op brokken onderweg te voorkomen.

Ook de routes zijn volledig uitgewerkt zodat het zeer onwaarschijnlijk is dat u tijdens uw vakantie voor verrassingen komt te staan.

We hebben te maken met vele bruggen en sluizen die kosteloos bediend worden. Helaas worden deze kunstwerken in Drenthe niet altijd in het weekend bediend, vandaar dat de boot in die periodes ook niet actief wordt verhuurd.

Brugbedieningstijden:
juni, juli, augustus :     ma – zo: 9-12, 13-17 uur.
mei, september      :     ma – za: 9-12, 13-17 uur.
april, oktober          :     ma – vr : 9-12, 13-17 uur.

De weekendverhuur :
vrijdag 15 uur tot zondag 17 uur.
De midweekverhuur :
maandag  9 uur tot vrijdag 12 uur.
Deze tijden zijn afgestemd op de bedieningstijden van de naburige bruggen.

 

Nadat de borg (€ 500,-) of huur vooraf overgemaakt is, zal een reservering definitief gemaakt worden. Het resterende bedrag dient voor of tijdens afvaart met contante- of pin-betaling overgemaakt te worden.
De boot moet weer op de plaats van afvaart afgeleverd worden, tenzij anders overlegd en afhankelijk van de staat van de boot, zal dan de borg (gedeeltelijk) teruggestort worden met aftrek van de brandstofkosten.

De huurprijs is exclusief brandstof: de boot wordt afgeleverd aan de huurder met een volle tank. Eventueel gebruikt van gas voor koken en koelkast wordt niet in rekening gebracht.

Wat u zelf mee moet nemen:
– Hoofdkussens, lakens en dekbedden / slaapzakken
– Thee- en handdoeken
– Proviant
Aan boord kunt u de volgende aanwezige zaken gebruiken:
– Keukengerei, bestek, borden, kommen, kopjes, glazen, koffie- en theekan, koffiefilterhouder, afwas gerei, keukenrol, toiletpapier, Innosan Flex-toilet, EHBO tas, diverse vaar-brochures

Voor het schoonmaken van de boot brengen we maximaal € 50,- in rekening.
Bij minder-werk kan er een korting via borg volgen.