Reservering:

Een klant kan vrijblijvend een reservering vragen die vervolgens anoniem als ‘in behandeling’ (oranje) in de kalender wordt getoond. Mocht er een andere gegadigde komen voor dezelfde periode dan zal er overleg plaatsvinden, waarbij het gebruikelijk is dat de eerste gegadigde dan de reservering definitief maakt door de borg of de huur over te maken.
De reservering wordt dan definitief (rood in kalender). Voor of tijdens de afvaart dient de rest van de huur en borg volledig voldaan te zijn.

De stuurman/vrouw dient minstens 18 jaar en in het bezit van een rijbewijs zijn. Het zou niet vermeld hoeven te worden dat varen en alcohol niet samengaan.

Er zijn 2 bijpassende vouwfietsen bij te huren en in het geval er huisdieren aan boord komen is er een loopplank beschikbaar. In het laatste geval brengen we wel € 50,- extra schoonmaakkosten in rekening.

Voorbereiding:

Zo’n 2 weken voor afvaart ontvangt de huurder de manual van de boot. Daarin staat alles wat van belang is om te vertoeven op de boot en om aan het scheepvaart verkeer deel te nemen. Het beste is om deze manual vooraf goed te bestuderen.

In feite is alles aan boord om een prettige vakantie te houden. Je moet wel de volgende zaken meebrengen:
hoofdkussens, lakens, dekbed/slaapzak en proviand (o.a.. gemalen koffie, theezakjes).
Aanwezig in de boot: koffiekan, -filters met houder, theekan, kommen, pannen, glazen, bekers, borden, bestek en keukengerei, afwasgerei, verrekijker, gezelschapsspelletjes, (vaar)lectuur, laadkabeltjes, kinder-zwemvestjes, 4 tuinstoelen met tafeltje, barbecuetje met houtskool, muntgeld (wel ongeveer aanvullen), wc-papier, keukenrol.

Introductie:

Tijdens de introductie wordt uitgebreid aandacht besteed aan alle aspecten van de boot en gaan we een proefvaart maken waarbij het sluizen gesimuleerd wordt door aan te leggen aan de hoge kade bij de aanlegsteiger en vervolgens weer weg te varen. Daarna dient er weer aangelegd te worden aan de aanlegsteiger. Mocht dat niet helemaal lekker gaan, dan doen we dat gewoon nog een keer.

Ondersteuning:

Natuurlijk zijn wij altijd bereikbaar en zijn altijd bereidt om huurders met raad en daad terzijde te staan. Ook de lokale brugwachters zijn altijd bereid om te helpen. U vaart niet alleen….

Onderweg:

De te varen route kan zelf uitgedokterd worden, maar natuurlijk hebben wij ook routes die uw vakantie kunnen vullen. Wij passen die ook graag aan aan uw behoeften.